Waarom jouw kat een drinkfontein nodig heeft

Als baasje van een aantal huisdieren weet ik al geen ander dat er ontzettend veel onzin op de markt wordt gebracht. Dingen waarvan je twijfelt of de beestjes het überhaupt gaan gebruiken en spullen die er simpelweg totaal niet praktisch uitzien. Toch zit er van tijd tot tijd een zeer indrukwekkend product tussen dat echt iets kan betekenen voor jou of je huisdier in kwestie. Zo ben ik laatst een drinkfontein voor een kat tegengekomen. Natuurlijk was ik in het begin zeer sceptisch. Waarom zou mijn kat immers een drinkfontein nodig hebben? Toch ben ik overstag gegaan. Er zitten namelijk serieus voordelen verbonden. Daarom leg ik vandaag uit waarom jouw kat een drinkfontein nodig heeft!

Eigenwijze lieve beestjes

Iedere katten eigenaar zal hetzelfde zeggen: mijn huisdier is lief, maar wel een beetje eigenwijs. Op wat voor manier de kat eigenwijs is, verschilt natuurlijk ontzettend. Wat wel alle katten met elkaar gemeen hebben, is dat ze te weinig water drinken. Dit komt omdat de huiskatten die wij vandaag de dag kennen afstammen van katten die in lastige omstandigheden moesten overleven. Vroeger hadden de katten met andere woorden niet zoveel water. Hierdoor is hun lichaam wel geëvolueerd om de lage waterinname te verduren. Helaas drinken katten door dit verleden nu nog steeds te weinig water. Gelukkig kun jij als baasje jouw huisdier hier een handje bij helpen.

Fascinatie voor stromend water

Nu denk je natuurlijk: allemaal leuk en aardig, maar waarom zou ik een drinkfontein kat aan moeten schaffen? Dat heeft te maken met een inherente fascinatie van katten voor stromend water. Die voorkeur voor stromend water heeft wederom te maken met de voorouders. Vroeger was de kans op overleven groter wanneer je stromend water dronk als kat, aangezien dat schoner was. Daarnaast zal iedere kattenliefhebber je vertellen dat zijn of haar lieve kat wel erg kieskeurig is. Dat heeft dus ook betrekking tot het water. Het liefst hebben katten vers, schoon en stromend water. Dat klinkt als een behoorlijk eis, maar dat hoeft het niet te zijn. Met een drinkfontein kat heb je al die boxen in één keer aangevinkt.

Waarom een drinkfontein kat?

Het antwoord op die vraag bestaat dus uit meerdere argumenten en feiten. Ten eerste drinken katten te weinig als ze alleen een bakje hebben. Wanneer katten te weinig schoon water binnen krijgen, kan dit weer leiden tot gezondheidsproblemen. Dat wil je natuurlijk niet als liefhebbend baasje! Ten tweede speelt zo’n drinkfontein kat in op de natuurlijke instincten en voorkeuren van katten. Hierdoor zal ook jouw lieve kater of poes gegarandeerd meer water drinken dankzij zo’n drinkfontein voor katten. Ik wil ten slotte nog wel een tip meegeven: zorg dat de filter van de drinkfontein kat altijd aanwezig is en je deze regelmatig schoonmaakt. Alle haren en vuiltjes worden namelijk door de filter opgevangen. Zonder filter loopt de motor van de drinkfontein kat vast.

Afbeeldingsresultaat voor kitten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *